Brdr. D's Vinhandel


Kan Nik Weis overhovedet lave kedelig vin? Det ser ikke sådan ud. 2015 er netop landet med et brag!

Når man står ved den snoede Moselflods bredder og ser de saftigt grønne skråninger knejse sig op mod himlen, forstår man at vinene herfra selvfølgelig er nogle af verdens største hvide vine.

Sådan er det og sådan har det været i århundreder. Med rieslingdruen som instrument spilles der sød musik fra den mineralske undergrunds repertoire. Riesling fra Mosel kan noget særligt – og dét er Nik Weis 100% klar over. Nik bor og arbejder han i verdens sande centrum, en ubesværet spytklat fra Mosel-floden. Mindst 20 gange har St Urbans-Hof i Leiwen fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite. Det skyldes blandt andet Niks uforlignelige talent for at få sollune skifer til at give mirakelvin. Stor og kompleks? Ja. Læskende og frisk? Også det. Nik Weis kan det hele.

Vi har slået kløerne i agenturet på hans stærkt efterspurgte vine og kan tilbyde et udvalg fra pragtåret 2015. Tag for eksempel Mosel Urban Riesling, som er Niks hjertebarn af et ’visitkort’, lavet helt uden brug af tilsat gær, uden anden klaring end den tyngdekraften leverer og uden at gøre stort andet, end hvad hans forfædre altid har gjort. Terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme (25 gram pr liter). Kun 10% alkohol. Den perfekte vin til et solo-glas eller for den sags skyld til al mad, der har en smule styrke i sig. Køb hellere en kasse, for en flaske får man hurtigt tømt.Nik Weis Urban Riesling Mosel 2015

Bum! Et brag af en riesling fra Mosels fyrtårn Nik Weis, den sollune skifers besynger fra St-Urbans Hof, der med hat og gummistøvler får rieslingdruerne til at synge nær Mosels bredder. Her stammer druerne fra Mehring, hvor hans svigerfar bor, og på basis af det perfekte råmateriale fra pragtåret 2015 har Nik drejet en vin uden brug af tilsat gær, uden anden klaring end den tyngdekraften leverer og uden at gøre stort andet, end hvad hans forfædre altid har gjort. Resultat: Ægte terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme (15 gram pr liter). Læskende og frisk med kun 10% alkohol. Genial sushivin? Jatak!

... læs mere
TILBUDSPRIS V/6 stk. KUN
99,95
Pris: 139,95
SPAR KRONER 240,-

 

For at afmelde nyhedsbrevet fra Brdr. D's Vinhandel - Klik her