Brdr. D's Vinhandel

D VIN SPIRITUS

D VIN SPIRITUS

intro 
Du ved det sikkert allerinderst inde

 

- men nu siger vi det alligevel højt: Når Armagnac er godt, slår det både cognac, grappa, calva og whisky med længder. Der er kort sagt tale om verdens bedste fadlagrede spiritus!


Man plejer at sige, at verden deler sig mellem cognac-drikkere og armagnac-drikkere. Nogle er til Cognac-spiritussens aura af old world og kolonitid og lange, solrige eftermiddage på landgodset. Andre er til Armagnacs enestående egenskab som katalog over et Frankrig, der for længst er forsvundet: I Armagnacs dybe kældre gemmer Frankrigs historie sig og der er det muligt at finde årgange fra Pariserkommunens spæde start eller fra før Første Verdenskrig rystede nationen (og Europa med).

Armagnac-området er kun en femtedel af Cognacs størrelse, men der er til gengæld blevet destilleret vin til spiritus i dette hjørne af la France profonde siden 1500-tallet. De første gange med stor sandsynlighed i parfumekar, som maurerne havde bragt med sig fra Østen.

 I Gers-departementet i Gascogne, i Arblade-le-Haut (eller Arblada de'n Haut, som de siger lokalt), har kældermester Eric Artiguelonge hjemme. Her overvåger han et helt exceptionelt skatkammer af fade med ravfarvet Armagnac - nogle helt tilbage til 1875! Erics mission er at gøre disse gamle årgange tilgængelige (om end i diminutive partier) og han aftapper ikke en årgang medmindre den er minimum 20 år gammel. Vi har fyldt lagrene op med Erics små mesterværker - fra årgang 1952 (!) og frem. Enestående oplevelser!

 

nyhedsbrevsfooter

Rolighedsvej 9 · 1958 Frederiksberg C · Tlf: 3539 3080 · Fax: 3539 3086 · www.dvin.dk · e-mail: mail@dvin.dk
Østerbrogade 152 · 2100 København Ø · Tlf: Tlf: 3539 3020 · Fax: 3539 3086 · www.dvin.dk · obro@dvin.dk